Gelouterde prof Oduber gaat honkballen bij Pioniers in Hoofddorp

Randolph Oduber debuteerde in 2013 in de nationale ploeg.© Archieffoto EPA

Theo Plasschaert
Hoofddorp

Hoofdklasser Hoofddorp Pioniers heeft de selectie versterkt met Randolph Oduber.

De 32-jarige Arubaanse profhonkballer heeft op dit moment geen club en moet spelen om deel uit te kunnen maken van de Nederlandse selectie en zijn A-status van NOC-NSF te behouden.

,,Hij staat zeker op onze longlist voor de Olympische Spelen en dus ook voor het OKT in juni”, bevestigt technisch directeur Tjerk Smeets van de KNBSB.

Na zijn ontslag eind 2019 bij de Lincoln Saltdogs en doordat er geen competities waren in de Verenigde Staten door corona in 2020 kon de buitenvelder geen nieuwe club vinden.

De Arubaan speelde vijf seizoenen als prof in de organisatie van de Washington Nationals en maakte in 2013 zijn debuut in de nationale ploeg tijdens de World Baseball Classic. Daarna speelde hij nog bij verschillende Europese kampioenschappen voor de nationale ploeg. Tijdens het EK 2019 in Duitsland raakte Oduber al vroeg in het toernooi geblesseerd en werd hij vervangen voor het daaropvolgende Olympisch kwalificatie toernooi waar Nederland zich liet verrassen door Israël.

Oduber, die rechtshandig slaat maar linkshandig gooit, maakte afgelopen weekeinde nog geen deel uit van de ploeg van Pioniers. De Hoofddorpers speelden twee oefenwedstrijden tegen Storks. Bij de competitiestart op donderdag 29 april zal Oduber nog ontbreken in de selectie van coach Mervin Gario. De nieuwe aanwinst voegt zich in mei bij de Hoofddorpse ploeg.

Net binnen