Dance en Dutch Valley denken wel door te gaan

ANP
VELSEN-ZUID

De organisaties van Dance en Dutch Valley gaan er vooralsnog gewoon van uit dat beide eendaagse festivals op 14 en 15 augustus kunnen doorgaan. Dat laten ze in een korte verklaring weten via sociale media.

Het kabinet heeft zojuist bekendgemaakt dat meerdaagse festivals met campingovernachting tot 1 september niet door kunnen gaan vanwege de coronapandemie. Dat geldt dus niet voor eendaagse festivals”, schrijft Dutch Valley. „Wij gaan er dan ook nog steeds van uit dat we samen met jullie onze tiende verjaardag zullen vieren op zondag 15 augustus aanstaande.”

Begin deze maand stelde het kabinet beperkingen in voor de evenementensector. Op festivals en andere evenementen mag publiek tot 13 augustus alleen zitten en is er veel minder publiek welkom. De maatregelen werden genomen omdat het aantal besmettingen fors opliep na de grootschalige versoepelingen die waren doorgevoerd per 26 juni.

Het kabinet gaf maandag aan pas op 13 augustus met meer informatie te komen over eendaagse evenementen na die datum.

Dance en Dutch Valley vinden plaats in het Velsense deel van recreatiegebied Spaarnwoude. Op beide festivals komen doorgaans tienduizenden bezoekers af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.