Kinderen plonzen in de Haarlemse Houtvaart met zwemmer Maarten van der Weijden

© Foto United Photos/Paul Vreeker

Marcel Tabbers
Haarlem

Toen Maarten van der Weijden goud won in 2008 op de Olympische Spelen, waren de ruim vijftig leerlingen van de Beatrixschool, Zuidwester en De Peppelaer nog niet eens geboren. Maandag zwommen ze in Haarlem in de Houtvaart met hem mee.

Ze openden daarmee de actie die is opgezet door de MvdW-Foundation en de KNZB die de Zwem4Daagse gebruikt voor sponsorwerving.

,,We willen zoveel mogelijk geld ophalen om kankeronderzoek mogelijk te maken bij mensen met een verstandelijke beperking’’, legde Van der Weijden aan de vele aanwezigen uit. Onder hen ook Eline van de Zuidwester die kon melden dat ze al 535 euro had opgehaald omdat haar oma ziek is. Het raakte de langeafstandszwemmer, die een groot compliment gaf aan de jonge fondsenwerver.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto United Photos/Paul Vreeker

Van der Weijden gaf in een half uur wat ’tips and tricks’ aan de kids en wethouder Michel Rog. Die loste daarmee zijn belofte in om te komen zwemmen in het enige buitenbad, geëxploiteerd door SRO en de Vrienden van de Houtvaart, in Haarlem als het water op temperatuur was. Met 21,5 graden was daar geen twijfel over. Na afloop volgde de onvermijdelijke fotoshoot. Van der Weijden verliet Haarlem op de fiets richting Alphen aan de Rijn waar hij een volgend bezoek gaat brengen aan een Zwem4Daagse.

De Zwem4Daagse start dinsdag in de Houtvaart om 16.00, 17.00 of 18.00 uur. Inschrijven kan nog steeds via de link op zwembaddehoutvaart.nl. Het zwemseizoen wordt zondag afgesloten met de hondenplons vanaf 13.00 uur.

© Foto United Photos/Paul Vreeker

Net binnen