Het hele jaar met de seizoenen meekoken

Hanneke van den Berg

Liefhebbers van kokkerellen kennen Francesca Kookt vast wel van haar jaarlijkse eetkalenders en haar handige site.

Ze heeft nu een boek gemaakt met niet alleen fijne recepten voor het hele jaar, maar ook met lijstjes wat er per seizoen te krijgen is.

Op iedere pagina staan extra tips of simpele weetjes waar je zelf niet aan gedacht zou hebben. Zo lees je dat sperziebonen tot en met september vers uit Nederland komen, maar dat zij ze zelf buiten het seizoen uit de vriesafdeling pakt. Eigenlijk heel logisch, want dan komen ze ook uit eigen land en zijn ze vers ingevroren. Zijn toch dingen waar je zelf niet altijd meteen bij stilstaat.

Er zijn recepten met vlees en vis, maar ook vega maaltijden, wat vegan recepten, simpele maaltijden voor doordeweeks en wat uitgebreidere voor in het weekend. Heel prettig is ook de zeer overzichtelijke receptenindex. Nu is er geen enkele reden meer om kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt te kopen.

Francesca van Berk: ’365 Dagen koken met de seizoenen mee’. Uitg. Francesca Kookt, €35.

85835bec-2b5e-11ec-8af3-0255c322e81b.pdf