Debutant De Munck heeft kleine kans op voltigefinale op WK turnen

Loran de Munck

Loran de Munck© Archieffoto: AFP

ANP
KITAKYUSHU

Debutant Loran de Munck moet bij de WK turnen in Japan afwachten of zijn voltigescore van 14,566 punten voldoende is voor een plek in de finale. Na vier van de acht subdivisies bezet Haarlemmer De Munck de achtste plaats in het klassement, dat wordt aangevoerd door de Chinees Weng Hao (15,600).

De beste acht turners (met een maximum van twee per land) plaatsen zich voor de eindstrijd van zaterdag.

De Munck, die met zijn achtste plek momenteel op het randje van kwalificatie voor de finale zit, ziet later op de dag nog diverse voltigespecialisten in actie komen.

WK-debutant Jermain Grunberg kwam in Kitakyushu door vallen op ringen, rekstok en voltige niet verder dan een meerkamptotaal van 74,965 punten. Daarmee staat hij voorlopig op de 21e plaats in het klassement. Met nog een groot aantal meerkampers te gaan, lijkt die klassering niet toereikend voor de finale waarin de top 24 (met een maximum van twee per land) in actie komt.

Frank Rijken kwam na gedegen oefeningen op brug (14,133) en voltige (13,966) punten niet in de buurt van finaleplaatsen.

Meerkamper Casimir Schmidt uit Hoofddorp meldde zich vanwege een enkel- en schouderblessure af voor de WK turnen. Afgelopen vrijdag kwam hij ten val tijdens een training op sprong.

Net binnen