Vogelhospitaal zoekt collectanten in Bloemendaal. Inkomsten waren vorig jaar vanwege corona 19.000 euro minder

Medewerkers van het Vogelhospitaal laten meeuwen los bij het strand van IJmuiden. De vogels waren verzwakt en opgevangen door de vrijwilligers.

Medewerkers van het Vogelhospitaal laten meeuwen los bij het strand van IJmuiden. De vogels waren verzwakt en opgevangen door de vrijwilligers.© Archieffoto United Photos

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Het Vogelhospitaal is op zoek naar collectanten voor de gemeente Bloemendaal. In de week van 24-30 oktober vindt deze collecte plaats.

De voorziening aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord vangt al ruim 65 jaar zieke en gewonde vogels op. Jaarlijks worden 3.500 tot 4.000 vogels geholpen. Zij zijn ziek, verkeersslachtoffer, zitten onder de olie,  zijn tegen een raam gevlogen of door een kat gepakt. Bij het Vogelhospitaal kunnen de vogels op krachten komen en worden ze weer vrijgelaten in de natuur.

De opvang van een vogel kost ongeveer 27,50 euro. Daarnaast zijn er kosten voor het gebouw. Corona maakte het vorig jaar onmogelijk om een collecte te houden of een open dag te organiseren. Dit had het gevolg dat er circa 19.000 euro minder uit fondsenwerving is opgehaald dan in 2019.

Doneren kan in de collectebus, digitaal, via bankpaslezer of een QR-code die de collectant op de identiteitskaart heeft staan. Collectanten kunnen zich aanmelden via stef.vansikkelerus@vogelhospitaal.nl.