DSOV neemt afscheid van Edward Metgod wegens vertrouwensbreuk: ’We waren bang dat bij veel spelers de lol er op deze manier van af zou gaan’

Edward Metgod

Edward Metgod© Archieffoto

Milo Lambers
Vijfhuizen

DSOV heeft afscheid genomen van Edward Metgod als hoofdtrainer. De club was niet te spreken over zijn manier van werken.

Voorzitter Rob van Haaster spreekt van een vertrouwensbreuk. ,,Meneer Metgod is een vakman maar wij vinden dat je een club leidt met elkaar. Hij luisterde niet naar andere mensen binnen de club. Je mocht iets zeggen maar vervolgens ging hij dan op zijn eigen manier verder.”

Metgod was deze zomer begonnen bij de eersteklasser. De combinatie van een trainer met een achtergrond in het betaald voetbal, hij was assistent-trainer van Co Adriaanse bij AZ en trainer van Telstar, en de dorpsclub bleek niet te werken. ,,Hij is heel punctueel en zit er erg strak in. Dat past volgens ons niet bij een dorpsclub. We waren bang dat bij veel spelers de lol er op deze manier van af zou gaan. Als voorzitter moet ik er voor zorgen dat iedereen met plezier kan sporten. Op de korte en lange termijn.”

Ook op sportief gebied liep het niet bij DSOV. De ploeg staat na vier wedstrijden op een laatste plaats in de eerste klasse zondag. Afgelopen weekend werd tegen Kampong voor het eerst een punt gepakt door een remise (2-2).

Voorlopig worden de taken van Metgod waargenomen door assistent-trainer Barry Kenselaar. ,,We gaan wel op zoek naar een opvolger, want Kenselaar heeft niet de juiste papieren. We zullen daar de tijd voornemen. We willen een teambuilder als trainer. We hebben geen kampioensploeg dus moeten we als team opereren.”

Edward Metgod heeft aangegeven niet te willen reageren op het nieuws.

Net binnen