Schoten gaat zich niet verschuilen in wedstrijd van de week tegen HBC

Bart Slegers
Heemstede

De verschillen in de doelstelling bij beide clubs zijn zeker aanwezig. HBC is nog ongeslagen en strijdt bovenin mee om het kampioenschap. Schoten heeft het uitstekend gedaan als het zichzelf weet te behouden voor de tweede klasse.

,,Dit zijn voor ons extra punten als we gelijk spelen of winnen. Zo simpel is het”, blikt Schoten-trainer Remko Hoek alvast vooruit. ,,We gaan ons echt niet verschuilen en uiteindelijk krijgen we altijd wel mogelijkheden. Tot nu toe zijn we in geen enkele wedstrijd kansloos geweest, dus ik zie het met vertrouwen tegemoet.”

Schoten heeft zes punten verzameld en HBC staat na hetzelfde aantal wedstrijden al op dertien punten. ,,Waar we ons in moeten verbeteren, is eerder een duel beslissen”, merkt HBC-trainer Jasper Ketting op. ,,We lieten tegen DONK punten liggen, omdat we onszelf niet belonen in de eerste helft. Dan gaan we de rust in met slechts 0-1 en dan houden we de tegenstander in leven. Toen kregen we in de tweede helft ook nog de gelijkmaker tegen. Verder ben ik zeker wel tevreden met de huidige staat van de selectie. Ik heb bijna twintig spelers, dus dat is een luxe situatie.”

Hoek is duidelijk en heeft er zin in morgen. ,,Zij moeten en wij mogen. We maken er een mooie wedstrijd van en dan zien we het wel na negentig minuten. Eén ding is wel zeker dat we ons niet naar de slachtbank laten leiden.”

Gé Duwel zoekt als rapporteur naar de beste speler van de wedstrijd.

Net binnen