Premium

Op de stoep bij Broodje van Toen gaan schrijnende horecaverhalen rond. ’Zeventig procent minder omzet en geen recht op steun’

Chefkok Christian Weij uit Ede spreekt met lotgenoot Frank Blom (rechts) van Broodje van Toen. Ook Blom kan geen aanspraak maken op overheidssteun.

Chefkok Christian Weij uit Ede spreekt met lotgenoot Frank Blom (rechts) van Broodje van Toen. Ook Blom kan geen aanspraak maken op overheidssteun.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Judy Nihof
Haarlem

De buitenwereld vindt vaak dat ondernemers niet zo moeten zeuren. Jullie krijgen toch allemaal steun van de overheid? Niet dus. ,,Vele duizenden ondernemers krijgen niks’’, aldus horecaondernemer Christiaan Weij uit Ede. Bijvoorbeeld omdat ze - net als Weij - starter zijn. Dat is onrechtvaardig vindt Weij, die deze week filmend door Nederland fietst om verhalen van lotgenoten te verzamelen die net als hij zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen.