Enorme drukte op testlocatie Badhoevedorp: inloop gesloten

Drukte bij de XL-testlocatie in Badhoevedorp/Schiphol.

Drukte bij de XL-testlocatie in Badhoevedorp/Schiphol.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jacco van Oostveen
Badhoevedorp

Het is maandag niet meer mogelijk om zonder afspraak een coronatest te doen op de GGD-testlocatie in Badhoevedorp/Schiphol. Vanwege de enorme drukte heeft de gezondheidsdienst de inloop gesloten.

Aan het einde van de ochtend bedroeg de wachtrij al anderhalf tot twee uur, meldde GGD Kennemerland eerder. Door de oplopende drukte besloot de gezondheidsdienst rond het middaguur de inloop te sluiten. ,,Het was te druk, er begon een situatie te ontstaan dat het ook de mensen die wel een afspraak hadden gemaakt in de weg begon te staan’’, zegt GGD-woordvoerder Harm Groustra.

Vanwege de snelle verspreiding van de omikron-variant is het maandag ongekend druk op de grootste testlocatie in de GGD-regio Kennemerland. Buiten stonden honderden mensen in de rij om zich te laten testen op het coronavirus. Volgens Groustra kan een deel daarvan vandaag getest worden. De rest is verzocht op een later moment terug te komen.

Tekst gaat verder onder de foto

Lange rijen voor de testlocatie.

Lange rijen voor de testlocatie.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Op de XL-locatie is het normaal gesproken niet nodig om een afspraak te maken voor een coronatest. De GGD roept mensen op dat nu wel te doen, voordat ze naar de testlocatie op de parkeerplaats P4 Lang Parkeren komen. Het is nog niet bekend of de inloop morgen geopend is.

Op de drie andere testlocaties in Haarlem, IJmuiden en Velsen-Noord moet wel altijd een afspraak gemaakt worden. Volgens Groustra is het op deze locaties maandag ook druk, maar minder dan op Schiphol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.