AZ-Ajax in de halve finale van het bekertoernooi. Dat betekent voor AZ twee toppers in één week

Het stadion van AZ mag bij de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord waarschijnlijk weer vollopen, zo is de verwachting.

Het stadion van AZ mag bij de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord waarschijnlijk weer vollopen, zo is de verwachting.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Zeist

AZ en Ajax treffen elkaar binnenkort in de halve finale van het bekertoernooi. Dat heeft de loting van zaterdagavond uitgewezen. De andere halve finale gaat tussen Go Ahead Eagles en PSV.

Voorafgaand aan de loting was al bekend dat AZ en Go Ahead Eagles in de halve finale thuis zouden spelen. Dat was bij een eerdere loting al bepaald. De vraag was alleen nog tegen wie ze het moesten gaan opnemen. De uitkomst: het wordt AZ-Ajax en Go Ahead-PSV.

De mogelijke speeldata voor de halve finales zijn dinsdag 1 maart, woensdag 2 maart en donderdag 3 maart. De definitieve speeldagen en aanvangstijden moeten nog worden vastgesteld door de KNVB en de clubs.

Zowel AZ als Ajax bereikte de halve finale met groot gemak. AZ won woensdag in Waalwijk met 4-0 van RKC en op dezelfde avond walste Ajax met 5-0 over Vitesse heen.

Toppers

Voor AZ betekent het dat de club twee toppers achter elkaar in eigen stadion speelt. De zondag ervoor, op 27 februari, staat in de competitie namelijk AZ-Feyenoord op het programma.

Vol stadion

De verwachting is dat zowel AZ-Feyenoord als AZ-Ajax in een vol stadion kan worden gespeeld. De afgelopen weken mochten clubs hun stadion slechts voor een derde vullen met toeschouwers, maar het kabinet komt deze week met versoepelingen van de coronamaatregelen. De NOS meldde afgelopen week op basis van Haagse bronnen dat een van de versoepelingen is dat voetbalclubs weer de volledige capaciteit van hun stadions mogen gebruiken.

Finale

De bekerfinale wordt op zondag 17 april (eerste paasdag) in Rotterdam gespeeld.

AZ en Ajax treffen elkaar overigens ook nog in de competitie: op zondag 8 mei staat AZ-Ajax op het programma. Dat duel wordt gespeeld in de 32e speelronde van de eredivisie.

Net binnen