Australische werpers moeten promovendus RCH/Pinguins helpen in de hoofdklasse

De kersverse hoofdklasser RCH/Pinguins heeft voor komend seizoen twee Australische pitchers toegevoegd aan de selectie. Lochlan Southee en Jeremy Young zullen aansluiten bij het team dat onder leiding van hoofdcoach Nick Heij staat.

De linkshandige werper Lochlan Southee is een 22-jarige voormalig jeugdinternational van Australische jeugdteams. Hij gooide in 2018 op het WK U-23 in Colombia waar ook Nederland van de partij was. Hij maakte deel uit van de Perth Heat in de Australian Baseball League.

Jeremy Young, een rechtshandige pitcher, is een 26-jarige voormalig jeugdinternational van het U-23 team. Young acteerde op zowel het WK in 2016 als in 2018. In 2018 startte hij de door Australië gewonnen wedstrijd (16-3) tegen het Nederlands U-23 team. Young speelt al jaren in de Australian Baseball League voor de Melbourne Aces.

Super 6

De WBSC Europa heeft de tweede editie van de Super 6 tussen de zes beste honk- en softballanden van Europa geschrapt. Het evenement was toegewezen aan de Spaanse bond voor de week van 5 tot en met 10 september. De eerste editie van het nieuwe evenement vond plaats in 2018 in Hoofddorp. Het geheel is nu verschoven naar 2024. De beste 6 softballanden komen dan uit het EK dat over 5 maanden van 24 tot en met 30 juli wel in Spanje wordt gehouden.

Net binnen