Voormalig directeur Omgevingsdienst Noord-Holland Noord Rob van Doorn wordt informateur in Hoorn

Rob van Doorn.

Rob van Doorn.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Hoorn

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft Rob van Doorn gevraagd om informateur te worden in Hoorn. Van Doorn gaat onderzoeken welke partijen het beste een stabiele coalitie kunnen gaan vormen. In het verleden is hij wethouder en raadslid in de gemeente Haarlem geweest.

Omdat de coalitiegesprekken in Hoorn zijn vastgelopen (ÉénHoorn, VVD, D66 en GroenLinks wilden niet meer meepraten), gaf de gemeenteraad Nieuwenburg dinsdag 5 april de opdracht om een onafhankelijk informateur aan te stellen. Deze informateur zou met alle partijen in gesprek moeten gaan, om te onderzoeken welke partijen een stabiele coalitie kunnen gaan vormen.

Van Doorn was tot april 2021 directeur van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Hij heeft veel ervaring met het voorbereiden en begeleiden van verschillende grote verander- en fusietrajecten, onder meer bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Van Doorn is ook in het bedrijfsleven actief geweest.

Stikstof

Hij heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties de vergoedingen aan raadsleden geëvalueerd en was tot voor kort coördinator van de Unit Stikstof en Natura 2000 in opdracht van de twaalf provincies.

De informateur gaat komende week met alle partijen in gesprek om te onderzoeken welke partijen een stabiele coalitie kunnen vormen. Dit wordt verwerkt in een rapport met conclusies en aanbevelingen. Streven is dat de raad uiterlijk in de week van 25 april in de openbaarheid over dit rapport in gesprek kan.

Lees ook: Onafhankelijk verkenner moet Hoorn richting coalitie helpen