Wisselvalligheid troef bij Zwanenburg: Vorige week werd het afgemaakt met 0-5, deze week wint het met ruim cijfers van het sterke Swift

Simon Luybé
Amsterdam

Zwanenburg is onberekenbaar dit seizoen. Zondag werd knap van het sterke Swift met 0-3 gewonnen.

Na het 0-5 verlies van een week eerder tegen Sporting Martinus en in het achterhoofd de 0-3 thuisnederlaag tegen Swift, pakte trainer Robert van Boxel het anders aan.

„We hielden de linies kort op elkaar, speelden compact en probeerden in de omschakeling toe te slaan. Dat pakte goed uit”, aldus van Boxel.

Clubtopscorer Nick de Graaf opende de score maar in de tweede helft kreeg Zwanenburg een strafschop tegen. Robin Poelsma sneed de pas af van een tegenstander. Keeper René Jonker hield de tegenstander van de gelijkmaker af.

„De groep had daarna zoiets van. Dat gaan we nu niet meer weggeven.” Swift voerde de druk wel op maar Zwanenburg sloeg in de slotfase twee keer genadig toe. Opnieuw De Graaf zorgde voor 0-2 en het mooiste doelpunt bleef bewaard tot de blessuretijd. Niels Oostwouder schoot vol in de kruising. „Een pareltje. We hebben onszelf vandaag beloond. We waren ook compleet en dat scheelt enorm. Maar het is dit jaar inderdaad wisselvallig.”

Overige uitslag:

Nieuw West United – Alliance’22 0-2. Doelpunten Alliance: Daan Frencken en Job van Saase.

Net binnen