Verwarde Heemstedenaar vroeg zelf aan de buschauffeur om naar het politiebureau te rijden; Connexxion trots op koelbloedig handelen

© Foto: Eric van Lieshout

Van onze verslaggever
Hoofddorp

De buschauffeur die woensdagmorgen met zijn bus naar het Hoofddorpse politiebureau reed, blijkt dat te hebben gedaan op verzoek van zijn passagier, een 52-jarige verwarde Heemstedenaar met een mes.

Bij de beginhalte van lijn 169 voor NS-station Hoofddorp stapte één reiziger in. Al snel bleek de Heemstedenaar in verwarde toestand te verkeren. De chauffeur probeerde hem te kalmeren en vertelde dat hij hem ging helpen.

Daarop pakte de man een mes en vroeg de chauffeur naar het politiebureau te rijden. ,,Ondertussen had de chauffeur al contact met de verkeersleiding, waardoor de politie op de hoogte was. Bij aankomst bij het politiebureau stond een team paraat en is de betreffende man direct door de politie uit de bus gehaald en meegenomen’’, aldus vervoersmaatschappij Connexxion.

,,Zowel de betreffende man als de chauffeur zijn ongedeerd. Onze chauffeur is wel erg geschrokken. We zijn trots op hem dat hij zo koelbloedig gehandeld heeft.”

Net binnen