Griekspoor in drie sets uitgeschakeld op Roland Garros

© Foto EPA

ANP
PARIJS

Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken op Roland Garros. De nummer 58 van de wereld verloor in drie sets van de Amerikaan Brandon Nakashima. Het werd 7-6 (6) 6-4 6-2 voor de mondiale nummer 75.

Griekspoor liet in de tiebreak van de eerste set vier setpoints op rij onbenut. Hij leidde met 6-2, maar verloor zes achtereenvolgende punten. Griekspoor kon zijn teleurstelling daarover niet verbergen en sloeg een racket aan gruzelementen. In de tweede set stond hij nog met 3-1 voor.

Nadat Griekspoor zijn kansen had gemist, was zijn verzet in de derde set gebroken. Hij werd halverwege de set nog even bezocht door een fysio, die hem pijnstillers gaf. De Nederlander klaagde na zijn eersterondepartij al over „kleine pijntjes.” Na 2 uur en 12 minuten maakte Nakashima het op eigen service af met een lovegame.

Griekspoor noteerde op baan 13 38 onnodige fouten en benutte slechts twee van zijn acht breakpoints. Hij sloeg wel tien aces, maar kwam in de rally’s vaak tekort tegen de stoïcijnse Nakashima.

De 25-jarige Griekspoor stond voor het eerst in het hoofdtoernooi in Parijs. In de openingsronde had hij nog voor een verrassing gezorgd door de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die vorig jaar de laatste acht haalde, uit te schakelen.

Nakashima (20), die nog nooit een wedstrijd had gewonnen in Parijs, neemt het in de derde ronde op tegen de Duitser Alexander Zverev. Die overleefde tegen de Argentijn Sebastián Báez een wedstrijdpunt.

Griekspoor gaat zich nu voorbereiden op het grastoernooi van Rosmalen, dat over anderhalve week begint.

Net binnen