Bloemendaal landskampioen hockey met een overtuigende 3-0 in de return

Roel Bovendeert (r) heeft de stand voor Bloemendaal op 1-0 gebracht met links Floris Wortelboer tegen Pinoke.

Roel Bovendeert (r) heeft de stand voor Bloemendaal op 1-0 gebracht met links Floris Wortelboer tegen Pinoke.© Foto ANP

Jan Warmerdam
Bloemendaal

De hockeyers van Bloemendaal zijn zaterdagmiddag landskampioen geworden. Na de winst op Pinoké afgelopen donderdag in Amsterdam werd de return in eigen huis met 3-0 gewonnen. Het is voor Bloemendaal de tweede achtereenvolgende nationale titel en de tweeëntwintigste in de historie van de club.

Lees ook: Bloemendaal wint overtuigend van Pinoké en is opnieuw landskampioen

Pinoké zag eerder deze week in de thuiswedstrijd een 3-2 voorsprong vlak voor tijd verdampen en ging daarna ook al ten onder na het nemen van shoot-outs. De opdracht voor de Amsterdammers was daarmee om in ieder geval de return te winnen, om zo een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen.

Bloemendaal op zijn beurt wist dat de tegenstander zaterdagmiddag streed voor de laatste kans. Dit alles kwam tot uiting in een meeslepend duel voor bijna vierduizend toeschouwers, dat ook live op televisie bekeken kon worden. Roel Bovendeert scoorde namens Bloemendaal twee velddoelpunten, Tim Swaen uit een strafcorner vlak voor tijd, waarna burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal de bokaal uitreikte.

Lees ook: Bloemendaal deelt eerste tik uit in play-offs

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen