Hillegom is erg dichtbij stunt maar ziet het toch misgaan tegen kampioen Kampong

DSOV speelde 2-2 tegen FC Uitgeest.

DSOV speelde 2-2 tegen FC Uitgeest.© Foto United Photos / Toussaint Kluiters

Rinus van der Lugt
Hillegom

Wat is mooier dan een ploeg die kampioen kan worden, pootje te lichten? Hillegom was dichtbij tegen Kampong. In de slotfase wisten de bezoekers een 1-2 zege te bemachtigen, waardoor de promotie naar de hoofdklasse toch een feit was.

„Wij hebben het Kampong behoorlijk moeilijk gemaakt”, stelde trainer Samir Krupic na afloop vast. „Vooral in de eerste helft had Kampong niet veel in te brengen.”

Misschien waren het zenuwen of misschien werden de bezoekers toch verrast door het spel van Hillegom. Feit was in ieder geval dat de thuisploeg de eerste helft volledig in handen had. „Ze hadden weinig antwoord op ons spel”, constateerde Krupic tevreden.

De treffer van Wesley van Vuren was dan ook volkomen verdiend. „Je weet dat Kampong na de rust een ander spelletje gaat spelen. Dat moesten ze ook wel, want ze moesten winnen”, analyseerde de trainer.

Krupic had zijn spelers echter goed geïnstrueerd: de bezoekers werden dan wel sterker, veel openingen wist het niet te vinden. Toch was het Siemen Eijkemans die doelman Marc Hogervorst wist te passeren: 1-1.

Deze sluitpost leek enige minuten later de held van de wedstrijd te worden, door op fraaie wijze een strafschop te keren. Hoewel het voor Hillegom alle hens aan dek was, leek de ploeg een punt uit het vuur te slepen. In de slotfase viel Kampong met de moed der wanhoop aan, omdat concurrent AGB had gewonnen en het kampioenschap aan hun neus voorbij leek te gaan. Johannes Noothoven zorgde in blessuretijd dat de zege toch bij de bezoekers terecht kwam en de champagneflessen ontkurkt konden worden.

Overige uitslagen

Hoofddorp-ROAC 1-0. Doelpunt Hoofddorp: Jasper Ewoud-van Breemen. DSOV-FC Uitgeest 2-2. Doelpunten DSOV: Stan Raji en Noud Kaagman. DSOV speelt in de nacompetitie thuis tegen HSV.