Politie zet helikopter in bij zoektocht naar auto-inbrekers in Driehuis, 32-jarige verdachte aangehouden [update]

© Foto’s: Michel van Bergen

1 / 3
Internetredactie
Driehuis

De politie is zaterdagochtend een grote zoektocht gestart nadat er in Driehuis een auto-inbraak was verijdeld. Op de Driehuizerkerkweg hadden de auto-inbrekers in ieder geval in één voertuig toegeslagen. Het raampje van de auto was ingeslagen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 5.45 uur twee mannen bij een auto wegrennen op de Driehuizerkerkweg. Kennelijk schrokken de twee van de naderende politie-auto. Eén van de mannen verschool zich achter een geparkeerde auto op de Hofdijklaan, de ander rende weg in onbekende richting.

De man achter de auto zette het op een lopen toen agenten zijn kant opkwamen, waarop de politie besloot de wijk af te blokken. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Vanuit de lucht werd gezocht met een helikopter, op de grond werden agenten en een politiehond ingezet.

Met de hulp van de surveillancehond kon de verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, al vrij snel worden aangehouden. Dreiging met inzet van de viervoeter bleek voldoende; de man kwam zelf een tuin uit gelopen. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen.

In de auto met de kapotte ruit bleek apparatuur te zijn losgeknipt. De eigenaar heeft aangifte gedaan van auto-inbraak. Het voertuig is weggesleept voor technisch onderzoek.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Mensen die informatie of beelden hebben die nog niet bij de politie bekend zijn, wordt gevraagd zich te melden.

© Foto: Michel van Bergen

Net binnen