Stadsfeest Beverwijk: vrolijke gezichten en veel publiek

Het publiek vermaakt zich prima tijdens Popfoer.

Het publiek vermaakt zich prima tijdens Popfoer.© Foto Ronald Goedheer

Beverwijk

Vrolijke gezichten in het centrum van Beverwijk. En een drukte van belang.

De nieuwe datum van het Stadsfeest Beverwijk - juni in plaats van augustus - lijkt nu al een succes. Elke avond een druk Stationsplein en veel belangstelling voor de harddraverij en het ringsteken. Ook de kermis lijkt goed te lopen. Nou werkt het weer ook prima mee en heeft iedereen na twee jaar corona ook gewoon weer zin in een feestje.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

Marianne Wijdeness uit Medemblik waagt een poging bij het ringsteken.

Marianne Wijdeness uit Medemblik waagt een poging bij het ringsteken.© Foto Ronald Goedheer

Marja en Ron van Eerden in hun koets.

Marja en Ron van Eerden in hun koets.© Foto Ronald Goedheer

De dames en heren met de hoeden bekijken de paarden en de koetsen voor de deur van de Odd Fellows, gewoon vanuit hun stoel.

De dames en heren met de hoeden bekijken de paarden en de koetsen voor de deur van de Odd Fellows, gewoon vanuit hun stoel.© Foto Ronald Goedheer

Het traditionele ringsteken op de Zeestraat was voor het eerst op de vrijdagavond en ook dat lijkt een beter moment in de feestelijke week. Op het Stationsplein was er Popfoer, een festival met diverse bands. Nadat woensdagavond zangeres Berget Lewis heel wat publiek naar het plein trok, was dat vrijdagavond ook het geval met Popfoer. En ook op diverse andere plekken in Beverwijk, in kroegen en buiten voor de deur, klonk de hele avond muziek.

De band IT 66 in actie.

De band IT 66 in actie.© Foto Ronald Goedheer

Zaterdag gaat het feest gewoon door met de eenmalige terugkeer van de vers- en brocantemarkt, niet alleen op de Zeestraat maar ook op de Breestraat. Bij Brafoer mogen de barbecuemeesters hun krachten weer meten en klinkt er op diverse plekken in Beverwijk opnieuw muziek. De zondag is traditiegetrouw weer voor de wielerronde in het centrum.