Leider Shanghai: we hebben het gewonnen van coronavirus

ANP Producties | Bron: ANP
Shanghai

De leider van de Communistische Partij in de Chinese metropool Shanghai, Li Qiang, heeft aan het begin van een partijcongres zaterdag de overwinning op het coronavirus uitgeroepen. In de stad zijn al sinds 24 juni geen besmettingen geconstateerd. "De autoriteiten hebben de oorlog om Shanghai te verdedigen gewonnen" aldus de partijchef die een vertrouweling is van president Xi Jinping.

Li Qiang verdedigde de draconische maatregelen die vooral sinds 28 maart zijn ingevoerd om de verspreiding van variant omikron van het coronavirus tot staan te brengen. Tal van maatregelen zoals wekelijkse verplichte coronatests worden echter nog niet meteen geschrapt.

De lockdownmaatregelen inclusief het gevangen houden van positief geteste mensen in overvolle detentieoorden hebben tot protesten geleid. De economische schade van de lockdowns in normaal gesproken de drukste containerhaven van de wereld, is aanzienlijk. Maar de Chinese regering stelt geen één besmetting te dulden.

In de hoofdstad Peking is bekendgemaakt dat lagere en middelbare scholen weer opengaan. Kleuterscholen volgen op 4 juli.

Net binnen