Haarlemmermeer en Velsen duidelijk: Boeren niet welkom bij Schiphol, politie voorbereid op acties bij luchthaven en Tata Steel

De politie blokkeerde de toegang naar een politiebureau in Apeldoorn waar de boeren opgepakte boeren wilden bevrijden. Politieblokkades horen in deze regio ook tot de opties.

De politie blokkeerde de toegang naar een politiebureau in Apeldoorn waar de boeren opgepakte boeren wilden bevrijden. Politieblokkades horen in deze regio ook tot de opties.© archieffoto ANP

Susanne Moerkerk
Velsen-Noord

Boeren zijn maandag weer van plan om blokkades op te werpen. Onder meer Schiphol en Tata Steel worden als potentiële verstoorlocaties genoemd.

De gemeente Velsen laat weten op de hoogte te zijn van de mogelijke blokkade van de staalfabrikant. ,,Politie en gemeente bereiden zich voor op mogelijke acties en doen daar verder geen mededelingen over’’, laat de woordvoerder van burgemeester Frank Dales weten. Of en hoe er ingegrepen gaat worden laat Velsen in het midden.

De gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, is een stuk stelliger. De gemeente geeft aan blokkades van wegen richting de luchthaven of van de luchthaven zelf niet te tolereren. In dat geval zal er ingegrepen worden met voertuigen van de politie en de marechaussee. Deze dienst heeft ook een bureau in Velsen.