Boeren bezoeken provinciehuis Noord-Holland met tractors

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

1 / 3
ANP
HAARLEM

Zo’n twintig actievoerders zijn maandagochtend met tractoren langsgekomen bij het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem. Daar zijn ze in gesprek gegaan met Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, en Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie voor Natuur en Landschap, Grond, Bodemdaling en Stikstof.

Lees ook: Noord-Holland laat boer die op kringlooplandbouw overgaat niet vallen

„Bezoek van Noord-Hollandse boeren gehad op het provinciehuis. Goede en gemoedelijke sfeer. Fijn om met hen in gesprek te blijven. Heb aangegeven dat we doorgaan met onze gebiedsgerichte aanpak en de stikstofdoelen zoals die door provincie Noord-Holland is vastgesteld”, meldt Rommel op Twitter.

„In de tuin van ons provinciehuis in gesprek met boeren uit Noord-Holland. Er is begrip voor hun zorg en het heeft onze absolute aandacht. Goed om met elkaar in gesprek te zijn en te blijven!”, twittert Van Dijk.

Vanwege het spontane bezoek van de boeren begon de vergadering van de Provinciale Staten, waar het stikstofbeleid in de provincie wordt besproken, iets later. Bij het provinciehuis staat een aantal trekkers geparkeerd en de boeren luisteren naar de vergadering. „Er wordt niks geblokkeerd. De sfeer is gemoedelijk”, laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Liveblog boerenprotesten: blokkades bij Tata, veerboot Texel, Mediapark en distributiecentra supermarkten