Samen eten en praten bij Wereldse Maaltijden in Bloemendaal

© Archieffoto

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Wat is er leuker dan samen te koken en tegelijkertijd de Nederlandse taal te oefenen? Elke maand koken nieuwe Nederlanders samen met vrijwilligers. Samen vormen zij het kookteam ’Wereldse Maaltijden Bloemendaal/Overveen’.

Op 15 juli verzorgt het kookteam een internationaal buffet. Thuis maken de kookvrijwilligers een gerecht uit eigen land en zij nemen dit mee naar Welzijn Bloemendaal. Nederlandse vrijwilligers staan klaar om de maaltijden te serveren. Zo is er voor de nieuwe Nederlanders de mogelijkheid om samen met de gasten te eten en te praten.

Vooraf inschrijven is vanwege een beperkt aantal zitplaatsen nodig. Dit kan via de activiteit op www.welzijnbloemendaal.nl. Graag per persoon aanmelden zodat het systeem de juiste telling qua zitplaatsen kan aangeven. Na bevestiging kunnen deelnemers vanaf 17.30 uur binnen lopen bij de locatie aan de Bloemendaalseweg 125 in Bloemendaal. Er wordt gestart rond 18.00 uur en uiterlijk 20.00 uur worden de tafels weer afgeruimd. Voor mensen van 12 jaar en ouder zijn de kosten voor het diner 10 euro. Kinderen tot 6 jaar eten gratis mee, 6-12 jarigen betalen 5 euro.

Op 2 september zal de ’Wereldse Maaltijden Bloemendaal/Overveen’ plaatsvinden op Dennenheuvel in Bloemendaal, waar veel van de nieuwe Nederlanders ook wonen.