Deel N205 afgesloten in weekend van 15 tot 18 juli

Van onze verslaggever
Haarlem

Vanwege onderhoudswerkzaamheden van 15 tot 18 juli op de N205 tussen de afrit van de A9 naar Haarlem Zuid tot aan de Amerikaweg in Haarlem, is de rijweg richting Haarlem het hele weekend afgesloten.

Verkeer dat dat weekend van de weg gebruik wil maken, wordt omgeleid via de parallelweg N232 en moet dus rekening houden met vertraging. Ook verkeer op de Drie Merenweg (N205) vanuit de Hoofddorp naar Haarlem-Zuid en busverkeer rijdt over de N232.

De werkzaamheden beginnen op vrijdagavond de 15e, om 19.00 uur en duren tot maandagochtend 5.00 uur. Provincie Noord-Holland laat ze uitvoeren en doet dat in verband met de grond onder de N205, ter hoogte van Vijfhuizen. De grond verplaatst zich langzaam richting de naastgelegen sloot. Een aannemer gaat een damwand plaatsen om te voorkomen dat het zand verder verschuift. Mocht hier meer tijd voor nodig zijn, dan wordt het weekend van 22 tot 25 juli als reserveweekend gebruikt.

Verkeer vanuit Haarlem-Zuid dat richting de A9 gaat, heeft geen last van het onderhoud. Ze kunnen gebruik blijven maken van de N205 tussen Haarlem Zuid en de A9.

Net binnen