Automobilist die 37 kilometer per uur te hard rijdt vlucht via fly-over voor politie op N208. Bestuurder krijgt drie boetes

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

1 / 3
Internetredactie
VELSERBROEK/HAARLEM

Een automobilist is zaterdagavond aangehouden nadat hij een snelheidscontrole op de N208 in Velserbroek negeerde en via de fly-over van de weg probeerde te vluchten. Uiteindelijk heeft de politie de bestuurder in Haarlem staande weten te houden en heeft hem drie boetes overhandigd.

Nadat de bestuurder gelaserd werd, ontdekten agenten dat hij 37 kilometer per uur boven de toegestane snelheid reed. Toen de bestuurder bij de eerstvolgende afrit een volgteken kreeg van de agenten, negeerde de automobilist juist het volgteken en probeerde hij te ontkomen. De automobilist probeerde hierbij onder meer te vluchten via de fly-over op de weg.

Meerdere politie-eenheden zijn ingezet om de bestuurder staande te houden. Uiteindelijk is hij in de Indischestraat in Haarlem, na een dollemanstocht over de provinciale weg, aangehouden. Daarbij kreeg de automobilist van de agenten drie boetes: voor zijn te hoge snelheid, het negeren van een stopteken en het niet tonen van een rijbewijs op eerste vordering.

(Tekst gaat door onder de foto)

© NieuwsFoto.nl

70 kilometer per uur

Op de N208 in Velserbroek zijn zaterdagavond de rijbewijzen van tenminste vier snelheidsduivels ingevorderd. Op het stuk weg waar de politie controleerde, is 70 kilometer per uur toegestaan. Bij de eerdergenoemde laser bleken zij allemaal tenminste 50 kilometer per uur te hard te hebben gereden.

Eén automobilist presteerde het zelfs om 180 kilometer per uur te rijden.

Het gaat een om recht stuk weg, waar je van de A22 af komt. Daar is de maximale snelheid 100 kilometer per uur. Verderop gaat het over in de N208, waar de maximale snelheid 70 kilometer per uur is. Hier was de controle. Het verkeershandhavingsteam stond er onder andere vanwege de Santpoortse feestweek.

Net binnen