Weg bezaaid met brokstukken bij harde crash op afrit A22 bij Velsen-Zuid

© Ko van Leeuwen

1 / 9
Internetredactie
Velsen-Zuid

De bestuurder van een personenauto is in de nacht van zondag op maandag hard gecrasht op de afrit van de A22 naar de Amsterdamseweg bij Velsen-Zuid. De oorzaak is vermoedelijk een te hoge snelheid in combinatie met een ’thuiskomertje’, een reservewiel waarmee maar 80 km/u mag worden gereden.

Het ongeval gebeurde rond 03.30 uur. De bestuurder raakte in een bocht de controle over zijn voertuig kwijt en knalde na een lang slipspoor tegen de vangrail aan de linkerkant van de weg. De auto kwam daarna aan de rechterkant van de weg tot stilstand. Een ambulance kwam ter plaatse, maar de twee inzittenden hadden geen letsel.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Ko van Leeuwen

De weg lag bezaaid met vuil en auto-onderdelen. De bestuurder moest met de politie mee naar het bureau vanwege het vermoeden van rijden onder invloed. Een berger heeft de auto opgehaald. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat bleef nog ter plaatse omdat er een speciale wagen onderweg was om de olieverontreining op te ruimen.

De afritten vanaf de A22 en A208 waren gedurende lange tijd afgesloten, zodat verkeer voor IJmuiden om moest rijden via de Velsertunnel en in Velsen-Noord weer om te draaien.

Net binnen