Oud-profvoetballer David Mendes da Silva blijft in cel

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

Oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva blijft veertien dagen langer vastzitten. De 40-jarige man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van en handel in verdovende middelen, is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Telegraaf meldde eerder dat hij zou zijn opgepakt op een feest ter ere van zijn veertigste verjaardag. Hij zou volgens de krant ook betrokken zijn bij de malafide illegale goksite Edobet.

Het Openbaar Ministerie, dat geen uitspraken doet over de identiteit van de verdachte, meldt dat het onderzoek nog in volle gang is. Er kan daarom geen verdere informatie worden verstrekt. Wel kan worden gezegd dat meerdere aanhoudingen "niet worden uitgesloten".

De geboren Rotterdammer met Kaapverdische roots debuteerde in 2000 in de hoofdmacht van Sparta. Mendes da Silva speelde daarna voor Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos en sloot zijn carrière op 34-jarige leeftijd in 2017 af bij Sparta. Met AZ vierde hij in 2009 de landstitel in Nederland, bij Red Bull Salzburg pakte hij de Oostenrijkse 'dubbel'. Hij debuteerde bij Oranje in februari 2007 in de wedstrijd tegen Rusland. Mendes da Silva kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal.

Net binnen