Onze Gezellen passeert Amsterdam Pirates door tweemaal te zegevieren

Rob Spierenburg
Amsterdam

Geen degradatiegevaar dit jaar in de hoofdklasse softbal. Dus kan er in de onderste regionen lekker vrijuit worden gespeeld. Maar er is ook nog zoiets als prestige. Dankzij een dubbele overwinning zaterdag van Onze Gezellen op Amsterdam Pirates heeft de ploeg uit Haarlem-Noord de onderste plaats overgedaan aan de Mokummers.

In de extreme hitte op het complex van Pirates won Onze Gezellen met 4-6 en 1-10. Mede dankzij een driehonkslag van Karin Adriaansz-Tuk en een tweepitter voor catcher Masha Meloni wist Onze Gezellen in deel één van de dubbel een 4-3 achterstand om te buigen in een 4-6 zege.

De tweede wedstrijd was tot de zesde inning (1-1) spannend. Maar na een hele serie rake klappen vlogen de Haarlemsen met 1-10 eenvoudig over de eindstreep.

,,Ondanks de hitte was het verantwoord om te spelen’’, sprak coach Edwin Pieneman van Onze Gezellen over de tropische zaterdagse dubbel.

Het tweede duel leek na vijf innings af te stevenen op een verlenging. ,,Als het zover was gekomen, had ik bij de arbitrage zeker aangedrongen op een gelijkspel als eindresultaat.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen