Synchroonzwemsters De Brouwer en Steenbeek opnieuw vijfde op EK

Bregje De Brouwer en Marloes Steenbeek.© AFP

ANP
ROME

De synchroonzwemsters Bregje de Brouwer uit Hoofddorp en Marloes Steenbeek zijn bij de EK in Rome ook op de technische oefening als vijfde geëindigd. Twee dagen eerder werden ze al vijfde in de finale van de vrije oefening.

Het Nederlandse duet kwam maandagochtend uit op een puntentotaal van 85,9743. Het podium van de technische oefening was gelijk aan de top 3 van de vrije oefening. De Europese titel ging opnieuw naar de 21-jarige Oekraïense tweelingzussen Marijna en Vladijslava Aleksjiva (92,8538).

Ook het zilver was voor een tweeling, de 24-jarige Oostenrijkse zussen Eirini-Marina en Anna-Maria Alexandri (91,9852). Het Italiaanse koppel Linda Cerruti en Costanza Ferro pakte brons met een score van 90,3577.

Bij de WK eerder deze zomer in Boedapest waren De Brouwer (23) en Steenbeek (17) achtste geworden op zowel de vrije als de technische oefening. Bregje de Brouwer vormt normaal gesproken een duet met haar tweelingzus Noortje, maar zij kampt met een schouderblessure. Steenbeek vervangt haar dit jaar.

Net binnen