Tata Steel lid van Workplace Pride: ’Iedereen moet zich bij ons thuisvoelen’

Hans van den Berg (r) en André Blankman hijsen de pride-vlag.© foto Fix Media

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Ook Tata Steel gaat zich officieel inzetten voor een werkomgeving waar alle werknemers, ook mensen van de lhbtiq+-gemeenschap, zich goed voelen.

Het staalbedrijf ondertekende donderdagmiddag het lidmaatschap van Workplace Pride, de internationale stichting voor lhbtiq+-inclusie op het werk. Tata Steel zegt het belangrijk te vinden om alle medewerkers een werkomgeving te bieden waarin gelijkheid, diversiteit en inclusie hand in hand gaan. Een speerpunt hierin is het voeren van een actief beleid.

De organisatie, gevestigd in Amsterdam, adviseert bedrijven bij het verbeteren van lhbtiq+-inclusie door bewustwording, onderzoek, training en netwerkvorming. Wereldwijd zijn inmiddels vele tientallen bedrijven aangesloten bij Workplace Pride, waaronder Microsoft, IKEA, Unilever, FedEx, Lego, Accenture en IBM.

Workplace Pride is bekend van de jaarlijkse Global Benchmark, waarmee de organisatie sinds 2014 de deelnemende bedrijven in staat stelt om hun vooruitgang op het gebied van lhbtiq+-inclusie op de werkplek te volgen. De benchmark werd ontwikkeld met de steun van de Universiteit van Leiden en een aantal grote bedrijven en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) uit verschillende landen.

„Dit lidmaatschap betekent heel veel voor mij”, vertelt André Blankman, ambassadeur van de Regenboog-community van Tata Steel en teamleider Kooks- en Gasfabrieken. „Ik was al inclusief bij mijn eigen afdeling en collega’s, maar nu ook bij het hele bedrijf waar ik van hou. Ik voel me nu nog meer thuis. Ik wil Tata Steel heel hartelijk bedanken, dat nu zo openlijk wordt gezegd dat we mogen zijn wie we zijn, ook op het werk.”

Als teken van het lidmaatschap hesen André Blankman (l) en Tata Steel-directeur Hans van den Berg gisteren de pride-vlag.

Net binnen