Super Sunday in Eredivisie: AZ-Ajax en PSV-Feyenoord

Jurriën Timber van Ajax (links) en Owen Wijndal van AZ (rechts) tijdens de wedstrijd AZ-Ajax in het AFAS Stadion in Alkmaar op 8 mei 2022. Wijndal verruilde AZ in juli 2022 voor Ajax, waar hij een vijfjarig contract tekende. Ajax betaalde circa 10 miljoen voor hem.© Foto: ANP/Olaf Kraak

ANP
Alkmaar

In de Eredivisie staan zondag twee wedstrijden op het programma die het predicaat ‘topper’ verdienen. Het is Super Sunday met AZ-Ajax en PSV-Feyenoord.

Landskampioen Ajax verdedigt vanaf 16.45 uur de koppositie in Alkmaar. Onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder werden de eerste zes competitiewedstrijden gewonnen. Ajax ging dinsdag wel vrij kansloos onderuit tegen Liverpool (2-1) in de Champions League. AZ is ook nog ongeslagen in de Eredivisie, met vier overwinningen en twee gelijke spelen.

PSV kwam donderdag niet in actie tegen Arsenal in Londen vanwege het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. Toch beleefde de club uit Eindhoven geen rustige voorbereiding op het thuisduel met Feyenoord, aanvang 14.30 uur. Directeur voetbalzaken John de Jong stapte vrijdag op omdat hij geen vertrouwen meer geniet van de raad van commissarissen. PSV heeft een achterstand van 3 punten op Ajax. Feyenoord staat tweede met 2 punten minder dan de lijstaanvoerder.

Feyenoord versloeg donderdag Sturm Graz in de Europa League (6-0).

Net binnen