Nieuwe TC laat zich gelden: IJsselmeervogels shopt opnieuw bij ’Koninklijke’ én bindt spits van OFC voor volgend seizoen

Jim Hulleman wordt besprongen door toekomstig ploeggenoot Pim ten Have.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Robert Toret
Bunschoten

De nieuwe technische commissie van IJsselmeervogels, die sinds eind september in functie is, heeft zich direct flink laten gelden. Al in een vroeg stadium zijn middenvelder Jim Hulleman en aanvaller Niels Butter voor komend seizoen vastgelegd.

De 29-jarige Hulleman, die eerder in de jeugd van AZ speelde, komt over van Koninklijke HFC, waar hij momenteel aanvoerder is. Opvallend: in de huidige selectie van de ’Rooien’ zitten - met Wessel Boer, Daniël van Son en Khalid Tadmine - al drie spelers die eerder rechtstreeks van de competitiegenoot uit Haarlem werden overgenomen. Boer was afgelopen seizoen de captain van HFC en vervult diezelfde rol nu bij de Spakenburgers.

Ook de 23-jarige Butter komt dus naar De Westmaat. De aanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, speelt nu eveneens in de tweede divisie, bij hekkensluiter OFC uit Oostzaan. Ook de Schagenaar maakte voorheen deel uit van de jeugdopleiding van AZ, om na zes jaar naar Feyenoord te verkassen. In Rotterdam-Zuid bleef een doorbraak uit, waarop hij in 2019 terugkeerde bij zijn ’jeugdliefde’. Voor OFC scoorde hij dit seizoen al vijf keer in acht wedstrijden.

Beide aanwinsten hebben een contract voor de duur van één seizoen getekend.

Net binnen