5e kitesurfmarathon ’Hoek tot Helder’ om geld in te zamelen voor de Hartstichting

© Foto Mediahuis/Suzanne Rijnja

ANP
IJMUIDEN

Voor de vijfde keer heeft woensdag de kitesurfmarathon Hoek tot Helder plaats. Deelnemers maken een tocht van 130 kilometer langs de Nederlandse westkust en zamelen daarbij geld in voor de Hartstichting. Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. Tijdens de tocht komen de kiters langs de stranden van Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en Den Helder.

Dit jaar doet een recordaantal deelnemers mee. De startbewijzen voor de jubileumeditie waren binnen 12 minuten uitverkocht. Onder de deelnemers dit jaar zijn onder andere oud-schaatser Mark Tuitert en de professionele kitesurfers Kevin Langeree en Lasse Walker.

De kitesurfmarathon is georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Via de stichting wordt ieder jaar geld ingezameld voor het goede doel. Vorig jaar was het totaalbedrag 600.000 euro. Het ingezamelde bedrag wordt na het event aan de finish bekendgemaakt.

Lees ook: In zijn badjas ziet Martijn de aanmeldingen binnenvliegen. Na twaalf minuten zijn alle vijfhonderd tickets voor kitesurfmarathon Hoek tot Helder vergeven

Net binnen