Negentien eredivisiespelers actief op WK, elf van Ajax

© ANP

ANP
Zeist

Negentien eredivisiespelers zijn de komende weken actief op het WK in Qatar. Ajax levert met elf voetballers de grootste afvaardiging, gevolgd door PSV met vier en koploper Feyenoord met drie.

Verder heeft sc Heerenveen met de voor Oranje geselecteerde doelman Andries Noppert één speler actief op het eindtoernooi, dat zondag begint.

Oranje heeft met twaalf het hoogste aantal spelers uit de Eredivisie. In de Mexicaanse selectie zijn PSV'er Érick Gutièrrez en de Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez opgenomen. Servië heeft Ajax-aanvaller Dusan Tadic en Ghana kan beschikken over Mohammed Kudus van de Amsterdammers. Feyenoorders Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh komen uit voor respectievelijk Polen en Iran.

Om de voetballers succes te wensen hebben voetbalkunstenaar Barry Pirovano en de eredivisie een kunstwerk gemaakt dat te zien is op Schiphol. Op de muurbedrukking van 25 meter lang zijn de negentien spelers te zien met daarnaast succeswensen in hun eigen taal. Dinsdagochtend is het Nederlands elftal vertrokken naar Qatar, waar het maandag tegen Senegal aan het toernooi begint.

Lees ook: Steeds minder spelers uit de eredivisie op een WK. In Qatar zijn het er slechts zeven (los van de Oranje-internationals). Opmerkelijk: geen ’Nederlandse’ Denen op het WK

Net binnen