HBC bekert eenvoudig door na zege op ADO’20: VSV, Olympia Haarlem en Waterloo uitgeschakeld

Jeroen de Bruijn geeft de assist voor de 2-0 van HBC.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Simon Luybé en Bart Slegers
Heemstede

Van de vier regionale voetbalploegen die dinsdagavond in de tweede ronde van de districtsbeker in actie kwamen wist alleen HBC zich te plaatsen voor de volgende ronde.

HBC speelde in eigen huis tegen de zaterdagploeg ADO’20. Het werd een eenvoudig klusje voor de koploper in de eerste klasse. HBC won afgetekend en zonder problemen met 6-0.

HBC-trainer Jasper Ketting startte ten opzichte van de loodzware wedstrijd tegen AFC ’34 van afgelopen zondag met vier wijzigingen. ,,Dan zijn zulke wedstrijden ideaal. Het was zondag matig kunstgras in Alkmaar en daar kwam niet iedereen okselfris van af”, aldus Ketting. Zo kon ook middenvelder John Goossens zijn eerste minuten maken sinds de voorbereiding. De oud-prof raakte in augustus geblesseerd, maakte een uur vol en werd daarna uit voorzorg gewisseld.

Sven Wierda zorgde in de eerste helft voor de 1-0 en 2-0. Na de thee schoot de aanvalsleider ook de 3-0 binnen. De van Zwanenburg overgekomen spits Nick de Graaf kreeg na een uur de kans van Ketting om zich te laten zien. Hij betaalde het vertrouwen meteen terug met een puntgave hattrick. De Graaf verzorgde dus de laatste drie doelpunten voor de Heemstedenaren die verder defensief niets weggaven.

VSV

In de Velserbroek speelde VSV ondertussen tegen Hees. Beide ploegen komen uit in de derde klasse. Lange tijd leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar in de slotfase sloeg Hees twee keer toe: 1-3.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland want de gasten uit Soest lieten op zich wachten. Toch begonnen zij sterker want na twee minuten spelen stond het al 0-1. ,,Misschien kwam dat wel door de vele wisselingen bij ons. Zeven spelers, die zondag in de basis stonden, waren nu wissel. Dat was even wennen voor de meesten. We hebben wel een grote selectie en het zou geen probleem moeten zijn”, zag VSV-trainer Tim Joon zijn team dus snel op achterstand komen.

Na een knap uitgespeelde aanval maakte Jesse Posseth gelijk. De linksbuiten, in de competitie al goed voor drie goals, sneed naar binnen en rondde af. De 1-1 was ook de ruststand en VSV was sterker in de tweede helft. Maar meer doelpunten leverde het niet op.

Joon: ,,Ook met de vele veranderingen in het basisteam was de beleving er. Alleen het resultaat niet. Een vrije trap door de muur, het enige schot van Hees op doel, betekende vlak voor tijd de 1-2.” In blessuretijd viel ook nog de 1-3.

In Spakenburg stond voor derdeklasser Olympia Haarlem de krachtmeting tegen vierde divisionist Eemdijk op het programma. Het werd 3-2 voor Eemdijk. Yauheni Bryliou opende de score voor de Haarlemmers. Tussen de 68ste en 79ste minuut ging het echter fout voor Olympia. De thuisploeg wist driemaal te scoren. Melvin Halsema zorgde een minuut voor tijd nog voor de 3-2 maar daar bleef het bij.

Waterloo

Vierdeklasser Waterloo had de zwaarste loting van alle regionale ploegen. Odin’59 was de tegenstander. Omdat Waterloo zelf niet beschikt over een veld met geschikte verlichting werd voor het bekerduel uitgeweken naar sportpark Zeewijk van Stormvogels. Odin’59, dat als vierde divisionist nu pas instroomde in het bekertoernooi, had de nodige moeite met de ploeg uit Driehuis. Odin’59 nam vroeg in de wedstrijd door een benutte strafschop de voorsprong. Vlak voor rust kwam Waterloo via Dion Adema terecht op gelijke hoogte. Na ruim een uur spelen wist Odin wederom op voorsprong te komen om vervolgens uit te lopen naar 1-4. Waterloo kan zich verder richten op de competitie waarin het keurig derde staat.

Woensdagavond komen nog drie regionale teams in actie. Velsen speelt thuis tegen Kampong 2 en United/DAVO neemt het op eigen terrein op tegen WV HEDW terwijl SCPB’22 naar Warmenhuizen reist om het op te nemen tegen VIOS. Volgende week dinsdag speelt Hoofddorp nog tegen DWS.

Net binnen