Kagia boekt eerste zege van het seizoen

Rinus van der Lugt
Lisserbroek

Kagia-trainer Hein Leliveld was bijna vergeten hoe het was als winnende trainer het veld te verlaten. Zijn ploeg was er dit seizoen nog niet in geslaagd drie punten rijker te worden. Tegen het in de subtop van de tweede klasse meedraaiende Oudewater slaagde de ploeg daar eindelijk in, 2-1.

,,Binnen tien minuten hadden wij al verschillende goede kansen gekregen”, keek Leliveld terug. De thuisploeg mocht ook het spel maken, omdat de bezoekers besloten hadden op de counter te spelen. Een beslissing die zijn vruchten afwierp, want tegen alle verwachtingen in wist Oudewater op 0-1 te komen.

,,In de rust heb ik besloten toch weer terug te gaan naar ons oude spelsysteem”, gaf de trainer aan. ,,In plaats van twee spitsen zijn wij overgestapt naar drie voorhoede spelers.”Al snel wist Rens Lamboo de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen. ,,Daarna kon de wedstrijd alle kanten op.” Toch viel het kwartje eindelijk eens de goede kant op voor Kagia. Vijf minuten voor tijd wist Gijs de Graaf de winnende treffer voor zijn rekening te nemen: 2-1.

Overige uitslag: Koninklijke HFC-DWS 1-1. Doelpunt Koninklijk HFC: Lennard Eijsvogels.

Net binnen