Melding van inbraakpoging Badhoevedorp leidt tot spetterende achtervolging op surfplank

© NieuwsFoto.nl

Internetredactie
Badhoevedorp

Een onderzoek naar een inbraakpoging in Badhoevedorp in de nacht van zondag op maandag heeft geleid tot een spetterende achtervolging, waarbij een agent de verdachte in het water op een surfplank achterna is gegaan. De 32-jarige Utrechter is uiteindelijk opgepakt in Amsterdam.

Een melding van een inbraakpoging in Badhoevedorp werd zondagnacht om 03.30 uur gemaakt bij de politie. Eenmaal ter plaatse werd niemand aangetroffen.

De politie gaf een voorbij rijdende auto een stopteken. Toen de agent uitstapte reed de bestuurder er hard vandoor. Een achtervolging werd ingezet. Bij de Akerdijk in Badhoevendorp verliet de bestuurder zijn auto. Hij zette zijn vlucht zwemmend verder.

Door de nachtelijke temperaturen van rond het vriespunt besloot de agent niet zwemmend achter de man aan te gaan. Met een surfplank die de agent langs de steiger zag liggen heeft hij het kat en muis spel voortgezet en de Ringvaart overgestoken.

De achtervolging ging verder in Amsterdam. Meerdere collega’s kwamen ter plaatse om de agent te versterken. De verdachte vluchtte op dat moment opnieuw het water in. Nadat hij herhaaldelijk aanwijzingen om uit het water te komen negeerde, zijn de agenten met droogpakken het water in gegaan om de man aan wal te trekken.

De politie heeft de 32-jarige man uit Utrecht aangehouden. Omdat de man langere tijd in het water lag werd hij eerst overgebracht naar het ziekenhuis ter controle. Nadat de man weer was opgewarmd werd hij opgesloten in een politiecel.

In het voertuig van de man zijn goederen aangetroffen die eerder die nacht uit een woning in Badhoevedorp zijn gestolen.

© NieuwsFoto.nl

Net binnen