Derde aanhouding voor Pokémon-overval in Nieuw-Vennep

Internetredactie
Nieuw-Vennep

Een 32-jarige Amsterdammer is dinsdag aangehouden als derde verdachte van de gewapende woningoverval aan de Havenpoort in Nieuw-Vennep op 22 oktober. Bij de overval werden onder meer Pokémonkaarten ter waarde van vijftienduizend euro buitgemaakt. De 46-jarige bewoner werd bij de overval onder schot gehouden en vastgebonden.

Naast de Pokémonkaarten werd een flinke hoeveelheid geld meegenomen, zestien handgemaakte turnpakken en andere kleding. Verder werden horloges met emotionele waarde buitgemaakt en een Playstation 5.

De politie meldt woensdag dat de recente aanhouding plaats kon vinden dankzij aandacht voor de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht. ,,Mede door de uitzending kwam de zaak in een stroomversnelling’’, meldt de politie. Hierdoor zou eerder al een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden.

Kort voor de uitzending werd al een 31-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

De eerder aangehouden verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast. De derde verdachte zit vast in beperkingen. ,,Daarom wordt geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Het onderzoek wordt voorgezet’’, laat de politie weten.

Lees ook: Aanhouding voor gewapende overval Nieuw-Vennep: slachtoffer vastgebonden en beroofd van 15.000 euro aan Pokémonkaarten

Lees ook: Tweede aanhouding voor gewapende woningoverval Nieuw-Vennep

Lees ook: Man gewond bij overval in Havenpoort Nieuw-Vennep

Net binnen