Internationaal gezochte Chileen betrokken bij gewelddadige woningoverval vorig jaar in Overveen

© Michel van Bergen

Internetredactie
OVERVEEN

Een internationaal gezochte Chileen is betrokken geweest bij de gewelddadige inbraak aan de Prins Hendriklaan in Overveen vorig jaar augustus. De dader had zijn bril achtergelaten in de woning. Daarop heeft de politie zijn DNA aangetroffen.

De zaak kwam dinsdagavond aan bod in Opsporing Verzocht. Er zijn meteen beelden vrijgegeven van de Chileen. Er was ook een tweede man betrokken bij de inbraak, maar zijn identiteit is onbekend.

De internationaal gezochte Chileen heet Sergio Bustamante Torres. Volgens de politie pleegt hij inbraken door heel Europa. Afgelopen zomer was hij dus te vinden in Nederland.

Lees ook: Daders op de vlucht na woninginbraak in Overveen, politiehelikopter zoekt mee

De inbraak in Overveen vond rond 9.30 uur plaats op woensdag 31 augustus. De bewoner was op dat moment thuis. Hij werd mishandeld door de inbrekers en raakte gewond. De daders zijn ervandoor gegaan met kostbare spullen.

Camera’s

De twee verdachten zijn door camera’s vastgelegd zowel in de straat waar het slachtoffer woont als een kilometer verderop in Haarlem. De slankere man is Sergio, van de ’wat gezettere man’ is de identiteit onbekend.

„Heeft u een idee wie hij kan zijn of waar hij en/of Torres zich kunnen bevinden, neem alstublieft contact op met de politie”, aldus de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen