David Min terug bij Telstar voor duel met Jong AZ

Milo Lambers
Velsen-Zuid

David Min keert vrijdag in het duel tussen Telstar en Jong AZ terug bij de selectie.

De huurling van RKC Waalwijk is hersteld van een blessure. Zijn laatste wedstrijd was op vrijdag 18 november vorig jaar tegen FC Eindhoven (3-0 nederlaag). Jay Kruiver keerde tegen FC Twente al terug in de selectie na een liesblessure. ,,David kan invallen, misschien dat Jay start”, vertelt trainer Mike Snoei. ,,Yahya Boussakou heeft het op zijn positie zwaar gehad in Enschede dinsdag, we moeten kijken hoe die er fysiek voorstaat.”

Koen Blommestijn traint weer mee met de groep maar Snoei wil hem eerst speeltijd geven in een oefenwedstrijd. ,,Hij is er bijna vier maanden uit geweest.” Yaël Liesdek is onlangs geopereerd aan zijn schouder en staat voorlopig aan de kant.

Telstar kent een zwaar programma in de maand januari. Het speelt zes wedstrijden in 21 dagen. Nadat het afgelopen dinsdag met 3-1 verloor van FC Twente in het toernooi om de KNVB Beker, wacht nu de wedstrijd tegen Jong AZ, de nummer acht van de competitie. Volgende week zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, waarna Telstar drie dagen later op dinsdag de eind vorig jaar afgelaste thuiswedstrijd tegen MVV inhaalt.

Jong AZ kent een goed seizoen. Het staat op een achtste plek. ,,Net als alle beloftenelftallen in de competitie is Jong AZ een team dat onbevangen speelt. Ze hebben een erg leuke ploeg, het is een lichting vol talentvolle spelers”, zegt Snoei.

Net binnen