Telstar moet Koeman drie wedstrijden missen. Houweling is vervanger in het doel

Joey Houweling.© Michel van Bergen

Velsen-Zuid

Telstar moet het zaterdagmiddag tegen FC Dordrecht doen zonder de geschorste doelman Ronald Koeman en middenvelder Anass Najah.

Najah pakte in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong AZ (1-0 winst) vorige week zijn vijfde gele kaart. In dezelfde wedstrijd liep Koeman tegen een rode kaart aan toen hij een doorgebroken speler op ongecontroleerde wijze raakte. Koeman is voor drie wedstrijden geschorst. Telstar is niet in beroep gegaan.

Hierdoor krijgt Joey Houweling de kans om zich te laten zien. De 22-jarige reservedoelman, die eerder uitkwam voor Jong FC Utrecht, maakte tegen ADO Den Haag in november (0-0) al zijn debuut, omdat Koeman destijds geblesseerd was. ,,Joey is een speler die we hebben gehaald voor de toekomst. We zien hem als een project”, vertelt trainer Mike Snoei. ,,We hebben veel vertrouwen in hem.”

Bij Telstar is Shaquille Eendragt zaterdag in Dordrecht (16.45 uur) de tweede keeper. Lukas van Ingen speelt eerder op de dag met Telstar onder 21 een wedstrijd tegen Excelsior, daarna reist hij door naar Dordrecht om op de bank plaats te nemen als derde keeper.

Bij Telstar is David Min weer in staat om te starten in de basis na een blessure. De eveneens herstellende Koen Blommestijn gaat niet mee, hij zal bij Telstar onder 21 wedstrijdritme opdoen. Yaël Liesdek staat voorlopig nog aan de kant met een schouderblessure.

Net binnen