Duinwijck speelt tegen DKC om plek in finale: ’Het wordt een spannende dag’

Gayle Mahullette stond zaterdag als enige Duinwijcker drie games op de baan.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Monne Reitsma
Haarlem

Duinwijck kan zich opmaken voor een echte finale van de kampioenspoule. Zaterdag wordt aangetreden tegen DKC en de winnaar plaatst zich voor de finale om het landskampioenschap. De verliezende ploeg krijgt een herkansing tegen Almere.

Na afgelopen weekeinde moet Duinwijck winnen om de finale meteen te halen. Beide ploegen hebben evenveel punten maar DKC won de eerdere onderlinge ontmoeting.

„We moeten inderdaad winnen. Het wordt een spannende dag voor beide ploegen. Het is namelijk de vraag of de internationaal spelende badmintonners op tijd in Nederland zijn voor deze ontmoeting”, blikt coach Stan Put al vooruit. „Ties van der Lecq en Debora Jille komen zaterdag terug, maar als zij fit zijn en kunnen spelen hebben we ze er natuurlijk graag bij.”

Het duo ontbrak afgelopen weekeinde in de dubbele ontmoeting die Duinwijck afwerkte. Zaterdag rekende de Haarlemse ploeg eenvoudig af met Velo (8-0). Een dag later werd met 5-3 verloren van een op volle sterkte spelend Drop Shot.

(Tekst gaat door onder de video’s)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de thuiswedstrijd tegen Velo was de ploeg van de coaches Jacco Arends en Stan Put oppermachtig. Alleen Gayle Mahulette stond in haar enkelspel drie games op de baan. Ze stapte, met 18-21, 21-10 en 21-11 wel als winnares van de baan. Haar teamgenoten wisten alle andere partijen in twee games af te maken.

Zondag moest Duinwijck dus weer in actie komen. Ditmaal tegen Drop Shot. Waar de wedstrijd van zaterdag het aan elke spanning ontbrak was het zondag een stuk spannender. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd met 11 om 9 gewonnen games en 365 om 362 punten. Beide in het voordeel van Drop Shot dat daardoor met 5-3 zegevierde.

De mannen-en vrouwendubbel gingen verloren maar na de eerste twee enkelspelen was de stand in evenwicht. Twee enkelspelen later was het verschil weer twee punten in het voordeel van Drop Shot. Aram Mahmoud en Meerte Loos wonnen daarna de eerste gemengd dubbel met 13-21, 21-19 en 12-21. Het was aan Wessel en Imke van der Aar om vervolgens een gelijkspel te bewerkstelligen.

Met 15-21, 21-16 en 21-15 slaagde het tweetal er niet in. Put: „De 4-4 hing in de lucht maar helaas vielen een paar driegamers net de andere kant op. Maar we zijn als coaches zeker tevreden over het weekeinde. De eerste plek blijft in zicht en de ploeg toonde genoeg inzet om met vertrouwen vooruit te kijken.”

Net binnen