File en gewonde bij ongeval op brug over Zijkanaal C bij Velsen-Zuid

© Ko van Leeuwen

Internetredactie
Velsen-Zuid

Een vermoedelijk onwel geworden bestuurder is dinsdagmiddag op een voorligger gebotst op de A9 van Haarlem richting Velsen-Zuid, precies op de brug over Zijkanaal C. Rond 17.00 uur is er ongeveer een uurtje vertraging voor het verkeer daar.

Het ongeval gebeurde even voor 16.00 uur, toen de bestuurder van de linker naar de rechter rijstrook reed, hard op een medeweggebruiker botste, tegen de vangrail klapte en aan de rechterkant van op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd

De voorste wagen eindigde ruim 100 meter verderop met de bumper van het slachtoffer aan de achterkant van zijn voertuig. Een derde auto heeft lichte schade opgelopen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was er maar 1 rijstrook beschikbaar. Dit had een file van zo'n 5 kilometer tot gevolg.

Rond 18.25 staat het ook stil op het laatste deel van de Amsterdamseweg in Velsen-Zuid, richting de A9. Ook in Haarlem-Noord, richting de N208 en op de N208 vanaf Velserbroek tot aan de Velsertunnel is er flink wat vertraging.

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

Net binnen