Trainers EDO en IJmuiden moeten puzzelen bij samenstellen selectie voor wedstrijd van de week

Rinus van der Lugt
Haarlem

Omdat de titel voor EDO en IJmuiden uit het zicht is, de achterstand op koploper Olympia Haarlem bedraagt respectievelijk 15 en 18 punten, moeten beide ploegen zich richten op het pakken van een periode of op een hoge klassering om de periode van de kampioen over te nemen.

Winst in de onderlinge tweestrijd is voor beide ploegen daarom belangrijk omdat dan aansluiting met de subtop tot stand gebracht kan worden. EDO gaat als favoriet van start. Niet alleen omdat de ploeg van Eric Metgod drie punten meer heeft, maar vooral omdat de Haarlemmers op kunstgras spelen en daardoor op eigen terrein moeilijk te kloppen zijn. Tot nu toe is alleen Roda’23 daar in geslaagd.

De formatie van trainer Brian Tevreden daarentegen speelt het liefst op gras. Pasgeleden is een schitterend nieuw kunstgrasveld op het complex van IJmuiden neergelegd, maar desondanks blijft het vlaggenschip op veld twee spelen. ,,Wij hebben een ploeg die het best tot zijn recht komt op gras”, aldus Brian Tevreden die zelf liever op kunstgras had gespeeld. ,,Daarom gaan wij niet op kunstgras spelen. Verschillende spelers krijgen dan last van hun rug en kuiten. Wij trainen wel op kunstgras. Voor de wedstrijd tegen EDO wordt het weer puzzelen. Floyd Hille heeft aangegeven dat hij dit seizoen niet meer speelt en van de week gaven enkele spelers nog even aan dat zij een lang weekeinde in Parijs zitten.”

,,Ik kijk niet naar de ranglijst”, aldus Metgod. ,,Ik heb andere zorgen. Wij hebben een zware maand met goede tegenstanders. Bovendien zijn er in de winterstop drie spelers weggevallen die dit seizoen niet meer spelen. Luuk van de Putten, Thomas Linck en Joep de Bas. Ook nog eens allemaal verdedigers. Dus het is puzzelen hoe dit opgevangen moet worden.”

Net binnen