Kleine nederlaag voor Telstar-vrouwen tegen Ajax

Henny Beijer
Amsterdam

Telstar slaagde er tegen Ajax niet in te stunten. De ploeg van Marelle Worm verloor met minimaal verschil.

Op een kil Sportpark De Toekomst, onder de rook van de dezer dagen onrustige Johan Cruijff Arena, moest Telstar aantreden zonder vaste waarden Isa Gomez (geschorst) en Femke Prins (scheenbeenbreuk). Dat scheelde in aanvallend vermogen. Toch gaf Telstar goed partij tegen de nummer twee van de ranglijst.

Een vroege serieuze kans was niet aan de bezoekers besteed en ook latere mogelijkheden leverden niets op. Maar ook de thuisploeg overtuigde niet, Ajax koos veelvuldig de lange bal en stuitte in de afronding op een uitblinkende keeper Kelly Steen.

Uiteindelijk wist Ajax het Velsens verzet in de 54e minuut toch te breken. Op aangeven van Grant scoorde Hoekstra. Het bleef - in tegenstelling tot de heenwedstrijd die in 2-7 eindigde - tot diep in blessuretijd spannend. „Achteraf voelt het minder dat het maar 1-0 is geworden’’, reageerde Worm. ,,Maar de ploeg heeft het gewoon heel goed gedaan. De energie ging er wel een beetje uit, maar we hebben in de slotfase echt nog geprobeerd iets te forceren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ajax-Telstar 1-0

54. Hoekstra 1-0.

Telstar: Steen; Donker, Hermans, Ursem, Van Zelst; Kruijthof, Coady (82. Lagcher), Bruinenberg; Van der Vlist (63. Wierda), Drost (63. Vis), Hassani.

Net binnen