5033,05 euro naar de Johanna Louisa dankzij activiteiten van de KNRM

De JOHANNA LOUISA tijdens een open dag van de KNRM.© foto arhief/Toussaint Kluiters

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

De KNRM-post in IJmuiden mocht onlangs 5033,05 euro in ontvangst nemen. Het is de opbrengst van de activiteiten tijdens de havendagen. Deze activiteiten werden georganiseerd door het hele team van de reddingboot Johanna Louisa.

Inspecteurs van de KNRM Koos van Bent (l) en Sander Kuipers (r) overhandigen de cheque aan Paulien Bodegraven en Frans Kloosterhuis van team Johanna Louisa.© Foto aangeleverd

Sinds 1968 is de grande dame Johanna Louisa in dienst van de KNRM. Als reddingboot van het reddingsstation IJmuiden voer zij voorop als het ging om reddingsacties. Hoewel haar operationele jaren al lang voorbij zijn, kan reddingsmaatschappij onmogelijk afscheid nemen van de boot. Johanna Louisa heeft haar dienst bewezen en wordt in de vaart gehouden. De boot fungeert tegenwoordig als promotieschip en wordt ingezet voor beurzen, voor de recreatieve vaart en maritieme evenementen in Nederland. Bijvoorbeeld bij Sail-evenementen en havendagen langs de Nederlandse en Belgische kust.

Hulp

Vrijwilligers houden met elkaar de Johanna Louisa in topconditie. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken. Wie belangstelling heeft en de handen uit de mouwen wil steken is welkom. Geïnteresseerden kunnen op woensdagavond langskomen in het onderkomen de ’Blauwe Doos’ op het terrein van het KNRM-station in IJmuiden. De huidige groep vrijwilligers staat klaar om de nieuwkomers, mits boven de achttien jaar, te begeleiden in de activiteiten.

De werkzaamheden worden verdeeld onder schippers, machinisten en opstappers, die gezamenlijk zorg dragen voor het onderhoud. Dit gebeurt zoveel mogelijk op woensdagavond. Maar als er vrijwilligers zijn die buiten de woensdagavonden tijd hebben om onderhoud te plegen kan dat ook.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de secretaris Anja Nachtegaal via mailadres secretaris@johannalouisa.knrm.nl.

KNRM redt mensen op zee en het ruime binnenwater. Vanuit 45 reddingstations, met 1.400 vrijwilligers en 75 reddingboten. De reddingstations zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar onder alle (weers)omstandigheden inzetbaar.

Op alle wereldzeeën kunnen zeevarenden een beroep doen op de Radio Medische Dienst (RMD) van de KNRM. De organisatie wordt volledig bekostigd uit vrijwillige bijdragen van donateurs en uit nalatenschappen.

Net binnen