Tweede voorronde Rob Acda Award voor L’Asset

Tessa Lamers, oftewel L’Asset wint de tweede voorronde© Foto Marcus van Dam

Peter Bruyn
Haarlem

L’Asset, het muzikale project van de Haarlemse zangeres en songschrijfster Tessa Lamers, heeft donderdag in Patronaat de tweede voorronde van de Rob Acda Award gewonnen en plaatst zich daarmee voor een finaleplaats bij het Haarlemse popmuziekconcours op 12 maart.

Daisy Bellis, de groep rond zangeres en songschrijfster Madelief Gal werd zowel tot ’runner up’ als tot ’publieksfavoriet verkozen en maakt daardoor eveneens nog kans op een finaleplek.

L’Asset werd door de jury geprezen om de attitude en omdat alles gewoon ’klopte’. Zangeres Tessa Lamers, die in 2017 afstudeerde aan het Rotterdamse popconservatorium Codarts, maakt ook deel uit van de Haarlemse formatie Lowaddicts. Ze viel niet alleen op door haar fraaie jurk, maar ook door de aanstekelijke symfo-achtige popliedjes en de wijze waarin ze zich in de finale van haar korte set tussen het publiek mengde.

Opmerkelijk was dat de andere drie voorronde-deelnemers, Daisy Bellis, Dina en Culi., alle drie aan het Haarlemse conservatorium studeren. L’Asset staat samen met de winnaar van de eerste voorronde, Chai, en die van de derde voorronde die op 16 februari plaatsvindt in de finale van 12 maart. Daar worden de publieksfavoriet en ’runner up’ na drie voorronden nog aan toegevoegd.

De uiteindelijke winnaar van de Haarlemse popmuziekprijs die vernoemd is naar de in 1994 overleden eerste programmeur van Patronaat, Rob Acda, mag traditiegetrouw Bevrijdingspop in Haarlem openen. Daarnaast voorziet de prijzenpot in studiotijd en professionele begeleiding in de aanloop naar een popcarrière.

Chai wint eerste voorronde Rob Acda Award

Net binnen