Verdachte schietpartij Zwijndrecht blijft vast, tipgeld uitgekeer

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

De beloning van 30.000 euro die het Openbaar Ministerie uitloofde voor de tip die zou leiden naar de aanhouding van de 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht wordt uitgekeerd aan twee tipgevers. Volgens het OM kwamen zij met informatie die zeer waardevol bleek te zijn. Het OM heeft besloten dat beiden een deel van de beloning krijgen.

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam verlengde donderdag het voorarrest van Minh Nghia V. met negentig dagen. De man met de bijnaam Lucky werd zaterdag 25 februari aangehouden in de omgeving van de Ketelbrug in Schiedam. V. wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

V. was na de schietpartij van 21 januari op de vlucht. Bij het incident werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar. Haar advocaat laat weten: "Op dit moment is cliënte volledig bij, maar nog altijd ernstig gewond. Zij gaat een loodzware en onzekere tijd tegemoet waarin zij zich volledig zal moeten richten op haar herstel. De vraag is in hoeverre zij lichamelijk ooit nog zoals voorheen zal kunnen functioneren.’’

Opsporen verdachte

Het OM maakte donderdag ook meer bekend hoe de man is opgespoord. Zo werden er onder meer observatieteams ingezet, telefoons afgeluisterd en werden op grote schaal camerabeelden bekeken. Eerder was al bekend dat op verschillende plekken invallen waren gedaan.

De politie en het OM zijn nog volop bezig met het onderzoek. Het onderzoek richt zich nu op de gebeurtenissen, maar ook "op personen die de verdachte tijdens zijn vlucht hebben geholpen om uit handen van justitie te blijven".

Net binnen