Wedstrijd van de week is voor Bloemendaal een cruciaal duel om seizoen nog enige glans te geven

Bart Slegers
Bloemendaal

Bloemendaal draait een wisselvallig seizoen. Tegen Medemblik speelt het zondag een cruciaal duel in de tweede klasse.

Cruciaal omdat het daarna duidelijk wordt of de ploeg van trainer Jeroen de Vries vooral naar beneden moet kijken of dat de Bloemendalers nog een kans hebben om nacompetitie te halen. ,,Tja, het is erg wisselvallig inderdaad”, ervaart De Vries deze jaargang. ,,Het heeft te maken met verschillende factoren. We zijn bij de selectie bezig met een verjonging die nodig was. Daar hoort wisselvalligheid bij. Je hoopt dan dat die leermomenten in de toekomst positief uitpakken. Daarnaast moet ik zeggen dat de competitie met veel ploegen uit West-Friesland ons zwaarder valt dan verwacht.”

,,We pakken de punten meestal tegen clubs die onder ons staan. Dat moeten we veranderen en dan zal de krachtmeting met Medemblik een mooie uitdaging zijn om dat te bewerkstelligen. We laten vaak leuke dingen zien, maar dat wisselen we te vaak af met mindere fasen. Als één of twee jongens minder goed in de wedstrijd zitten, merken we dat meteen.”

Het eerste duel eindigde in een 4-2 zege voor de ploeg uit Medemblik. Bloemendaal moet zien weg te blijven van de negende plaats, want die plek speelt al nacompetitie om degradatie te voorkomen. In puntverlies staat de tweedeklasser gelijk met Saenden dat de negende positie bezet. Als Bloemendaal de drie punten aan de Bergweg houdt, kan het ook zomaar drie plaatsen stijgen.

De Vries lijkt zondag over een fitte selectie te beschikken. Fred van der Veldt gaat op zoek naar de beste speler aan Bloemendaalse zijde.

Net binnen